Hus og have

3 tips til din næste renovering

single-image

Når du skal renovere et eller flere rum i boligen, er der meget at holde styr på. Med andre ord kan det være en stor udfordring at fådet hele til at hænge sammen og i sidste ende fået godt renoveringsresultat. Med følgende råd kommer du godt fra start, når du skal i gang med dit næste renoveringsprojekt.

Læg en økonomisk plan

Planlægning aføkonomien er en afgørende forudsætning for, at projektet lykkes. Netop fordi der er såmeget at holde styr påi forbindelse med en renovering, er det vigtigt at fåudpenslet den overordnede plan. Planlægning af økonomien er en af de hyppigste årsager til, at et renoveringsprojekt ikke bliver færdigt til tiden, eller at resultatet ikke bliver som ønsket. Dertil kommer også, at en renovering som regel er en bekostelig affære, hvilket ogsåer en udfordring i sig selv. Mange vælger i den forbindelse at tage et mindre lån til at finansiere renoveringen.

Gør noget af renoveringen selv

Renoveringen bliver billigere, hvis du står for det meste selv, men selvom det er en god måde at spare på, er det ikke nødvendigvis den bedste løsning. Er du garvet håndværker eller påanden måde erfaren, kan du sagtens gåi kast med renoveringen uden meget hjælp, men tøv ikke med at fåhjælp fra professionelle, hvis du mangler viden eller værktøj til nogle af opgaverne. Vær desuden opmærksom på, at projektet tager længere tid, hvis du står for det meste selv.

Overvej hvor du skal bo under renoveringen

Skal du renovere essentielle rum i huset såsom badeværelset, køkkenet eller stuen er det en god idéat overveje, om du og familien skal bo et andet sted, mens renoveringen står på. Det kan nemlig være stressende at leve i byggerod–særligt, hvis der ikke er adgang til de mest basale rum i boligen. Tal med venner eller familie før du påbegynder renoveringen, sådu ikke skal stresse over det, mens du er i gang, og sådu kan lægge al din energi i renoveringsarbejdet.

Skær ned på øvrige aktiviteter

En renovering tærer både fysisk og psykisk. For ikke at miste kræfterne er det derfor vigtigt, at du ikke overbelaster dig selv i renoveringsperioden. Måske skal der skæres ned påfritidsaktiviteter for en tid, sådu kan fokusere pårenoveringsarbejdet og fåhvilet, når du ikke arbejder. Vær ogsåopmærksom på, at du får mindre overskud til at besøge venner og familie.